test

Onderhoud

Goed en regelmatig onderhoud is belangrijk voor uw auto. U voorkomt er onnodige reparaties mee. Daarnaast is een goed onderhouden auto minder schadelijk voor het milieu. Iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, dit treft u aan in het instructieboekje. De periodes tussen de onderhouds intervallen worden steeds langer: tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering. Er zijn zelfs auto's die zelf aangeven wanneer er onderhoud nodig is, afhankelijk van het gebruik. U kunt bij Olijve Auto's terecht voor o.a.

Vaste inspectie

Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.

Reparatie aan slijtagedelen

Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken en de remschijven.

Tijd- of kilometergebonden vervanging

Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.

Onvoorziene reparatie

Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan.